Want to translate?

10 nov. 2012

Fairy Tail (Mashima Hiro)

Min absoluta favorit just nu. Jag har läst alla kapitel som har kommit ut hittills (307) och blir alltid extra glad när jag ser att det har kommit ett nytt. Jag tycker den är rolig, bra, ja, fantastisk. Det återgående temat att alltid bry sig om sina vänner och slåss för dem är något som kanske inte är så orginellt, men det är otroligt att se dem resa sig hela tiden för sina vänner, även om det ibland kan verka orealistiskt. Serien har många roliga ögonblick, men nästan lika många seriösa, dessutom finns det tårbringande ögonblick ibland och då känns det nästan som att man genomgått katharsis. 
Seriens huvudperson, Lucy, vill gå med i den berömda trollkarls guilden Fairy Tail. Hon är ju då också trollkarl, och man får träffa henne första gången i en affär, när hon ska köpa nycklar som hon framkallar varelser som slåss för henne med. I staden möter hon den starka eld trollkareln Natsu, som verkligen inte klarar av fordon, och katten Happy.  Det visar sig att Natsu är medlem i Fairy Tail och han tar henne med sig. 
I guilden träffar hon den lättsamma ledaren Makarov, den före detta demonen Mirajane, hennes bror Elfman, den drickande Kana, den strippande is trollkarlen Gray, den skräckinjagande Erza,  för att nämna några. 
Natsu och Lucy bildar ett team och ger sig iväg på uppdrag tillsammans. Bland annat till en förbannad ö för att hindra helvetets monstret Deliora från att vakna till liv igen.
Under uppdragen ansluter sig fler medlemmar till deras lilla grupp och de slåss mot mäktiga fiender och återupplever sitt förflutna.
(Ett av mina favorit ögonblick i hela serien)

Fairy Tail är en guild där varenda en är bad-ass, även om de inte är så bra på att slåss. De slåss för sina vänner, slåss med dem, får styrka genom dem, ja, de gör nästan vad som helst för dem. Detta kan verka lite tjatigt och tråkigt. MEN. Det blir inte tjatigt och tråkigt när de slåss fantastiska strider, när man får se hur mycket de älskar varandra och när de är så bad-ass att man nästan ryser.
Sedan får jag ju självklart inte glömma att nämna att alla killar/män har magrutor så det bara smäller om det och muskler som vissa säkert skulle dö för. Tjerna/kvinnor har enorma bröst och höfter och midjor som kvinnor skulle döda för. 
Kläderna är enligt mig fina och välgjorda, även om killarna nästan alltid har på sig mer än tjejerna, man kan ju undra hur det kommer sig. Undantaget är dock Gray som kan visa mer än alla tjejerna tillsammans. (Inget olämpligt visas)

Det finns även andra guilds i landet Fiore, Phantom, Lamia Scale, Blue Pegasus, Mermaid Heel och många fler. Den starkaste guilden, Fairy Tail, är dock den populäraste och specialiserar sig på förstörelse, som Natsu en gång säger. Detta inkulderar deras egen guilds stora samlings rum.


"Do fairies really have tails? Do they even exist? Like them this place is a eternal mystery...A never ending adventure!" ~Makarov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar