Want to translate?

14 nov. 2012

Beelzebub (Tamura Ryuuhei)

Ni vet hur "fighting-manga" ofta har mycket humor i början och sedan blir det bara mindre och mindre, och man tittar tillbaka och kommer ihåg när man skrattade nästan hela tiden? I Beelzebub behöver man inte titta tillbaka. 180 kapitel har släppts och den är fortfarande lika löjligt rolig med oseriösa tvister. Stridsscenerna är för övrigt grymma och humorn tränger in även där, vilket gör detta till en oseriös manga som jag verkligen rekommenderar.

Bråkmakaren (Gangstern) Oga "tvättar tvätt" nere vid floden när en medelålders man kommer flytande nedför floden. Oga  tar upp mannen på land. Mannen delar sig i två och en bebis uppenbarar sig. Oga tar med den nakna gullungen till sin vän, Furuichi, a.k.a tjejsusaren som uppfattas som ett creep. Hux flux kommer en blond kvinna som kallar bebisen "the young master" och hon ska hämta hem honom. Bebisen klamrar sig fast vid Oga och hon drar allt vad hon orkar men släpper taget när bebisen ger henne en elchock. 
Hon lugnar ner sig och berättar att hon är bebisens amma och att bebisen, Kaiser De Emprana Beelzebub den fjärde, ska bli den nya demon kungen när han växer upp, och Oga har valts till bebisens förälder. 
Alltså. Han kan inte säga nej.

Baby Beel är med Oga, och Furuichi, var de än går. Även till skolan. Han klänger sig fast på Ogas rygg naken, även när Oga, a.k.a "The Child rearing badass". Detta kan de andra gangstrarna på gangster skolan Ishiyama tycka är lite konstigt, men sånt säger man inte till någon som kan slå in ditt huvud i väggen med ett slag.



Till skillnad från annan manga där det är mycket strider har Beelzebub många oseriösa ögonblick, som ibland inte har någonting att göra med själva med själva storyn, men det bryr man sig inte det minsta om. Ett exempel är den andra bilden. Aldrig, ALDRIG hade jag kunnat gissa att något sådant skulle hända...


"You are the demon king's parent. From today on, together we'll raise a brilliant human-destroyer Demon King."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar