Want to translate?

23 nov. 2012

7 Seeds (Tamura Yumi)

7 Seeds...Jag älskar den. Den ligger högt på favorit-listan. Jag försökte få en vän att läsa den en gång, hon sade att hon inte kunde därför att hon inte gillade den slarviga stilen. Fast hon är ju inte mycket för sci-fi heller. Personligen gillar jag stilen väldigt mycket, den är annorlunda. Dessutom fullkomligt älskar jag storyn. Detta är dock ingen komedi, även om den har sina stunder, 7 Seeds är seriös. Hur kan den vara annat? Karaktärerna möter situationer där det är svårt att inte vara seriös. 
Genrer från http://mangafox.me/manga/7_seeds/


7 Seeds handlar om att forskare har upptäckt en katastrof, som kommer innebära slutet för männskligheten. Nu kanske ni tror att detta handlar om zombies? Men nej, det gör det inte. Världens länder utvecklade ett projekt, 7 Seeds, som är att 7 stycken helt friska, normala ungdomar + en guide, från varje land ska frysas ner och sedan vakna i framtiden, när teknologin anser att klimatet är bra nog att leva i. I Japan finns det 5 grupper (vet inte hur de är i andra länder). Winter, Autum, Summer A + B och Spring.
Dessa ungdomar upptäcker världen, dess fasor och under, men även spår från deras egen värld. Den som nu är försvunnen. De märker snabbt att klimatet är annorlunda, djuren och växterna är annorlunda, och snart är det deras tur att förändras (personlighetsmässigt, de blir inga mutanter). 
De första man får möta är Team Summer B, man får vara med under deras uppvaknande och se deras första reaktion på deras ny värld. De står hela tiden inför frågan vad som är säkert att äta, var det är säkert att sova, var ska dem gå osv. 
Kommer någon av dem att dö? Kommer någon bli galen och döda någon annan? 
Finns det verkligen inga överlevande från den gamla världen?



"I studied so much...Medical herbs, noxious plants, poisonous fungi...I desperately commited each to memory, and yet...after coming here, all that knowledge has become completely inapplicable. Nothing is the same, everything has changed. Things look similar, but are really different."







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar