Want to translate?

4 dec. 2012

Kuroko no Basket (Fujimaki Tadatoshi)

Basketfan? Då är detta rätt manga. 
Kuroko no Basket handlar om basket, precis som titeln antyder, och självklart är det inte bara vanlig, hederlig basket, utan de kan skjuta rätt i korgen från andra sidan planen, hoppa fantastiskt högt, vara nästan osynlig och kopiera andra. För att nämna några saker.


The Generation of Miracles är ett lag vars spelare var skrämmande bra. De var kända och fruktade, och nu  splittrade till olika skolor. 
Kuroko Tetsuya ansöker till Seirins basket lag samtidigt som Kagami Taiga, som just kommit tillbaka från Amerika. De blir medlemmar i laget som bildades året före och får skrika ut det från skoltaket när alla elever samlas på skolgården på morgonen.
Laget märker snabbt att två av de nya är ovanligt bra, dessa två är Kuroko Tetsuya och Kagami Taiga. Kuroko är från samma skola som the Generation of Miracles och verkar nästan osynlig på planen, och passar snabbt och oväntat. Kagami kom just tillbaka från Amerika och är bra och hoppar högt.

De blir självklart ordinarie spelare och spelar mot andra skolor. Varav några av dem har en spelare från the Generation of Miracles.


Jag tycker om att läsa den, det är härligt att se när de vinner, b.l.a. Dessutom är det roligt att tänka hur alla nästan övernaturliga tekniker de använder skulle se ut i verkligheten. Fast det är ju sant, många av dem skulle vara närt intill omöjliga.

"I can't wait that long. 'Next time' isn't good enough. Not 'next time', we'll win now!"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar